Alle collecties
Programmatic
Hoe voeg je een meetpixel toe?
Hoe voeg je een meetpixel toe?
Joren de Ruig avatar
Geschreven door Joren de Ruig
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Waarom

Om optimaal gebruik te maken van de Programmatic tooling wil je op je vacaturepagina een aan je account gerelateerde meetpixel toevoegen. Met deze “pixel” is de tool in staat om afgeronde sollicitaties op je vacaturepagina of ATS te meten. Wanneer je deze KPI meet, kun je de effectiviteit van je advertenties zien, wat hun gemiddelde CPA kosten zijn en de kwaliteit van je gekochte verkeer per mediakanaal.

Hoe

Zodra de XML feed is ingeladen en wij alle gegevens binnen hebben kunnen we een gepersonaliseerde pixel aanmaken en deze delen.

Deze pixel moet gekopieerd worden om vervolgens te plakken in het afbeelding script. Zorg er nu voor dat het afbeelding script wordt geactiveerd op (belangrijk!) de "bedankpagina" (de pagina of het bericht dat mensen zien wanneer ze hun sollicitatie op je vacaturepagina / ATS hebben beëindigd).

Zodra de meetpixel is geplaatst, communiceert deze elke keer dat iemand deze pagina ziet met de Programmatic tooling. De tooling zal deze “hit” nu checken en matchen zodat je in de rapportage kunt zien welke vacature, media kanaal en besteding van toepassing is op deze sollicitatie.

De Programmatic tracking voldoet aan de AVG wetgeving.

Google Tag-manager

Als je Google tag manager (of een andere tag manager) op je vacaturepagina / ATS gebruikt, hoef je niet in de code te gaan om de tracking pixel te plaatsen. Voeg hierbij het afbeelding script toe aan een container en zorg ervoor dat het (alleen!) wordt geactiveerd op de "bedankpagina”.

Afbeelding Script

Hieronder vind je het beeld script. Kopieer en plak de gehele link die je van de campagne manager krijgt. Kopieer en plak nu het volledige afbeelding script van "< img ... naar ... />". In de code- of tag manager-container.

<img src="https://track.jobboost.io/collect/unieke code/collect.png?event=applicant" width="1" height="1" /><br>

Was dit een antwoord op uw vraag?