Programmatic
Wat betekent CPC en CPA?
Joren de Ruig avatar
Geschreven door Joren de Ruig
Meer dan een week geleden bijgewerkt

CPC betekent Cost Per Click en CPA betekent Cost Per Applicant. Voor elke vacature die door een bezoeker op een jobboard wordt aangeklikt en bekeken, moet een aanbieder een bepaalde prijs betalen. Dit is per kanaal verschillend en de kosten hiervan schommelen dagelijks. Er is een verschil in de aangeboden CPC en de CPC in het rapportage. De CPC die je aanbiedt in een campagne heeft betrekking tot alle campagnes en is een bieding prijs op het platform. De eCPC in je rapportage is de gemiddelde prijs per klik op jouw vacatures. In je rapportage verschijnt ook de gemiddelde CPA, of wel de eCPA (effective Cost Per Applicant) en vertelt je wat de gemiddelde kosten zijn geweest per sollicitant. De gemiddelde CPC en CPA worden berekend door het verbruikte budget gedeeld door het aantal kliks (CPC) of het aantal sollicitaties (CPA) over de geselecteerde data.